Dagje uit Nederland

Leuk uitje in Drenthe: Het Boomkroonpad in Drouwen | Wandelen door de toppen van de bomen!

  • By
  • 25 augustus 2019
  • Sticky
Leuke uitjes in Drenthe met kinderen - Boomkroonpad in Drouwen - Maudgeniet.nl

Wij vinden het thuis altijd heerlijk om met ons gezin er op uit te gaan. De ene keer is dat een uitje speciaal gericht op kinderen, de andere keer gaan we met z’n allen naar het bos. Tijdens een bezoekje aan Drenthe is het Boomkroonpad in Drouwen een enorme aanrader. Niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor papa’s en mama’s!

Buitencentrum Boomkroonpad in Drenthe

Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen vind je meer dan een aantal prachtige wandelroutes. In het buitencentrum kun je terecht in de winkel, voor heel veel informatie, kun je spelen in de speeltuin en kun je terecht voor verschillende activiteiten. Hier is echt van alles te beleven! Een van die activiteiten is het Boomkroonpad, een avontuur voor jong en oud!

Boomkroonpad in Drenthe - Maudgeniet.nl

Het Boomkroonpad in Drouwen

We beginnen in de worteltunnel en zien hier op een leuke en educatieve manier hoe dieren onder de grond leven. We komen een mol tegen, spinnetjes, mieren en zelfs een das. Vanuit hier klimmen we via een trap naar boven en voor we het weten zijn we beland bij het Boomkroonpad. Het Boomkroonpad is een soort brug die er voor zorgt dat je door de toppen van de bomen kunt lopen. Op zo’n 20 meter hoogte lopen we met z’n viertjes over de paden en Fenne vindt heel even dat we hetzelfde doen als Hakketak (die van Pieter Konijn ja! 😉 )!

Het pad door de toppen van de bomen is zo’n 150 meter lang en het hoogste (uitkijk)punt is zo’n 22,5 meter. Op dat uitkijkpunt kijken we heel ver ‘de wereld in’ en kijken we echt over de bomen heen. Heel bijzonder! In totaal zijn we een klein half uurtje bezig en als we weer beneden zijn kunnen we beginnen aan een van de boswandelingen of spelen in het Lorkenbos.

Wandelen door de bomen in Drenthe - Maudgeniet.nl

Boomkroonpad in Drenthe - Maudgeniet.nl

Tijd om te spelen en te eten!

De keuze is snel gemaakt, we lopen bijna automatisch door naar het Lorkenbos, een heerlijke plek voor de kinderen om te spelen. Hier vind je veel houten speeltoestellen midden in het bos, er is genoeg plek om volop hutten te bouwen en onze dames vermaken zich hier prima. We eten wat lekkers en lopen dan nog een heel stuk van het Kabouterpad (ook erg leuk met kinderen!). Voor ons een perfecte middag, lekker genieten in het bos!

Praktische informatie

Je vindt het Buitencentrum Boomkroonpad aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen. Je kunt het Boomkroonpad van 1 april tot 1 noveber dagelijks betreden van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van 1 november tot 1 april is het alleen in het weekend geopend: op zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur en zondags van 10.00 uur tot 16.00 uur. Honden zijn hier niet toegestaan.

Een entreekaartje kost € 4,00 per persoon en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost een kaartje € 2,00. Check voor actuele openingstijden en toegangsprijzen altijd even de website.

Boomkroonpad in Drouwen / Drenthe - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply