Dagje uit Duitsland

Over de grens: zwemmen bij Badepark Bentheim

  • By
  • 14 september 2017
  • Sticky
Badepark Bentheim

Madame #1 is echt gek op zwemmen. Vrijwel iedere zondag gaat zij samen met haar papa zwemmen. Niet alleen een feestje voor haar, maar zeker ook voor mij! Want op die manier heb ik een lekkere rustige zondagmorgen. 😉 Toen Madame #2 6 weekjes oud was, mocht zij ook eindelijk kennis maken met het water. Het leek ons daarom leuk om met z’n viertjes te gaan zwemmen.

Ik had al een paar leuke verhalen gehoord over het zwembad in Bad Bentheim. Aangezien het zwembad in Oldenzaal niet zo spannend is – en Fenne dit na al die bezoekjes wel een keer gezien heeft, besloten we om eens naar Bad Bentheim te rijden.

Fenne had zoveel zin in het zwemmen dat ze ’s middags niet eens meer wou slapen. Dus hoppakee: in de auto en genieten van een gezellige middag bij BadePark Bentheim!

Badepark Bentheim

Een echt familiezwembad
Badepark Bentheim is echt een zwembad voor families. Ondanks dat het niet groot en redelijk compact is, is hier wel van alles te doen.. De papa’s en mama’s (of de opa’s en oma’s) kunnen fanatiek baantjes trekken in het wedstrijdbad of juist relaxen in het bubbelbad..

Er zijn ook twee ondiepe badjes speciaal voor ukkies (baby’s en peuters). Een daarvan heeft een glijbaantje en in deze peuterbadjes is ook (water)speelgoed aanwezig. Daarnaast is er nog een waterfontein en een soort waterval. Fenne vond het in ieder geval geweldig! En ook Saar is eventjes in het water geweest, dat vond ik zo leuk!

Voor de oudere kinderen is hier ook genoeg vertier. Zo hebben zij volop ruimte in het zwembad om te spelen, kunnen zij mee gaan in een soort stroomversnelling én van een glijbaan (met coole lichteffecten) af gaan die maar liefst 60 meter lang is! En met mooi weer kun je ook nog naar het buitenzwembad.

Badepark Bentheim

Eten en drinken
Van al dat zwemmen en spelen in het water krijg je natuurlijk ontzettend veel honger! Dan kun je er voor kiezen om na het zwemmen een leuk restaurantje op te zoeken of gewoon thuis te eten.. Maar rond 16.30 uur besloten wij om in de cafetaria van het zwembad iets te eten..

Fenne kreeg een kindermenu, de kiddy box (€ 4,99). Hierbij kreeg ze patatjes, kip nuggets, een Capri-Sonne (drinken), een ballon (ik haat ballonnen! hihi), een lolly en een klein speeltje. Jasper en ik namen patat -die een klein beetje te zout was- en natuurlijk een braadworst. Want ons motto is en blijft.. Als je in Duitsland bent, moet je een braadworst eten! 😉 Smullen!

Badepark Bentheim

Praktische informatie
Je vindt Badepark Bentheim aan de Zum Ferienpark 1 in Bad Bentheim. Hier kun je elke dag terecht: van maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 20.00 uur en in vakanties en het weekend zelfs van 10.00 uur tot 19.00 uur. Voor de actuele openingstijden is het slim om even de website te checken!

De entreeprijs bedraagt € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

 

No Comments
Leave a Reply