Dagje uit

Speeltip: Avonturenpark Hellendoorn | Een leuk pretpark voor jong en oud!

  • By
  • 6 augustus 2019
  • Sticky
Avonturenpark Hellendoorn - Maudgeniet.nl

Zelf vind ik het zó leuk om naar pretparken te gaan. Dat vond ik als kind al en dat is eigenlijk nooit gestopt, haha. Gelukkig vinden onze meisjes het ook erg leuk om er op uit te gaan en zijn speeltuinen en pretparken altijd favoriet. Onlangs brachten we een bezoekje aan Avonturenpark Hellendoorn en hadden we zo’n leuke dag!

Fenne is nog maar net vier jaar en voordat we gaan twijfel ik een beetje of Avonturenpark Hellendoorn wel leuk (genoeg) is voor haar. Voor vertrek check ik nog even de website om te kijken of ze wel in genoeg attracties mag en vervolgens besluiten we maar gewoon om te gaan en er een hele leuke dag van te maken. We brengen eerst Saar naar het kinderdagverblijf en stappen dan met z’n drietjes in de auto.

Het is zomervakantie, het is lekker warm en behoorlijk druk bij Avonturenpark Hellendoorn. We wachten in de rij bij de kassa, laten Fenne meten (waarbij ze een handig polsbandje op lengte krijgt) en dan kan de leuke dag beginnen! Met enorm veel interesse bekijkt Fenne de plattegrond en bedenkt dan dat we meteen in een waterattractie gaan. We staan in de rij, zingen liedjes, eten een snoepje en na een tijdje wachten szijn we aan de beurt. Fenne heeft helemaal de smaak te pakken en we gaan meteen door naar andere leuke attracties.

Avonturenpark Hellendoorn - Maudgeniet.nl

Avonturenpark Hellendoorn – ook leuk voor kleuters?

Ik kan me herinneren dat we op de basisschool altijd in de ‘hogere groepen’ op schoolreisje gingen naar Avonturenpark Hellendoorn. Dus mede daardoor twijfelde ik of het leuk zou zijn voor Fenne.. En toen ik deelde op Instagram dat we hier waren, kwam ik er achter dat ik niet de enige ben die hier over twijfelde. Ik kreeg meerdere berichtjes van moeders of het al leuk zou zijn voor deze leeftijd. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: mijn twijfels waren écht ongegrond. Ook voor kleuters is dit pretpark enorm leuk!

Fenne (106 cm) mocht bijna in iedere attractie: in sommige attracties mocht dat alleen onder begeleiding, in andere attracties mocht ze ook al helemaal alleen. Bij iedere attractie staat bij de ingang een bordje qua lengte waar de kinderen zelf goed kunnen zien met welke kleur bandjes ze in de attractie mogen (zelf of onder begeleiding).

Leuk dagje uit in Overijssel - Maudgeniet.nl

 

Zelfs leuk voor peuters!

Wij gingen naar Avonturenpark Hellendoorn op een dag dat Saar naar het kinderdagverblijf was. Saar slaapt overdag nog behoorlijk lang en tijdens zo’n dagje uit wordt dat toch wat lastiger.. Daarbij dacht ik dat Saar niet zoveel zou hebben aan een dagje naar dit pretpark. Maar speciaal voor peuters is hier een stukje Dreumesland met veel attracties voor de kleintjes onder ons. Erg leuk!

Ook leuk voor een dagje uit! Een dagje naar de Julianatoren (Vlog!)

Avonturenpark Hellendoorn - Maudgeniet.nl

Een perfect dagje uit

Avonturenpark Hellendoorn voelt voor mij een beetje als jeugdsentiment. Voor ons is het redelijk dichtbij (ongeveer een half uurtje rijden) en vroeger als kind kwam ik er wel eens. Ik vond het erg leuk om er nu met Fenne naartoe te gaan en we hadden een hele leuke dag. De achtbaan, het schommelschip, de olifantjes en de wild waterval waren absoluut favoriet bij ons. Ik gok dat Fenne minstens tien keer in het schommelschip is geweest. Tussendoor aten we regelmatig iets lekkers: patatjes, een ijsje, slush puppy.. Smullen!

We wilden nog heel graag naar het Slidepark én een van de shows bekijken, maar daar hadden we helaas niet genoeg tijd voor. Voor ons een perfecte reden om nog eens een bezoekje te brengen aan dit leuke pretpark!

Overnachten in de buurt? Wat dacht je van Landal De Hellendoornse Berg?

Pretpark voor het hele gezin - Maudgeniet.nl

Praktische informatie

Je vindt Avonturenpark Hellendoorn aan de Luttenbergerweg 22 in Hellendoorn. Het familiepretpark is niet het hele jaar geopend, maar alleen in het seizoen. Voor actuele openingstijden en entreeprijzen check je de website.

Ook leuk om te weten:

  • Er zijn ruim 30 attracties in het pretpark en er worden regelmatig toffe shows gegeven!
  • In de zomer is ook het slidepark geopend. Het slidepark is een waterpark met 11 grote en toffe waterglijbanen. Voor € 3,50 kun je het slidepark betreden.
  • In oktober wordt het pretpark omgetoverd tot Heksendoorn, dan staat het pretpark helemaal in het teken van Halloween! (Wij zetten het alvast op onze bucketlist!)

Avonturenpark Hellendoorn - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply