Caribbean

Een cruise over de Western Caribbean – deel 3

In december 2014 maakte mijn zusje een toffe reis: cruisen door het Caribische gebied! Vandaag deel 3 van deze prachtige reis!

Donderdag (dag 4) zouden we een dag spenderen op Grand Cayman, één van de kaaiman eilanden. Maar ook nu hadden we weer de pech dat het water veel te wild was. Heel veel mensen lagen ziek in bed, we hadden zowat het hele schip voor onszelf. Er werd veel roomservice besteld, in elke gang zag je wel dienbladen vol met borden staan. Deze dag hebben we heerlijk bingo gespeeld met die gekke maar grappige Amerikanen.

We deden mee aan de verschillende spelletjes die op het dek werden georganiseerd en die avond mochten we ook Thanksgiving vieren! Het hele schip was netjes opgedirkt. De dames in mooie avondjurken, heren netjes in pak en de bemanning had ook hun mooiste pak aangetrokken. Uiteraard werd er kalkoen gegeten, maar niet zo’n mega groot beest die in films uit de oven wordt gehaald, haha!

Vrijdag hadden we weer een dag op zee. Ook deze dag hebben we ons prima vermaakt. Zoals ik eerder al vertelde: er is zo veel te doen op een cruiseschip! Er worden veel activiteiten georganiseerd en op die manier is er dus weinig tijd om je te ‘vervelen’! Ook hadden wij elke dag presentaties en rondleidingen van de bemanning, die door verschillende afdelingen op het schip werden georganiseerd, daar waren wij dus ook lekker druk mee! 🙂

Zaterdagochtend werden we wakker en mochten we weer aan land, deze keer in Key West. Wat een geweldige stad! Key West is eigenlijk nog lekker ouderwets, mooie gebouwen, leuke mensen en op elke hoek van de straat is wel wat leuks te vinden! We besloten om deze dag lekker te gaan snorkelen, aangezien we nog niet echt in de zee waren geweest hier. We hebben een tripje geboekt waarmee we eerst 45 minuten op een Catamaran gingen varen, naar een mooi rif. Dan konden we lekker 1,5 uur snorkelen en weer 45 minuten terugvaren inclusief een aantal lekkere biertjes.

Na het snorkelen en (stiekem) biertjes drinken, hadden wij wel trek in iets lekkers. We spraken mensen aan waar we lekker wat konden eten en met een kwartiertje zaten we in een leuk eettentje een flinke burger naar binnen te werken. Het leuke was, er stond steeds een haan naast mij. De kippen lopen hier gewoon over straat en hebben dan ook een prachtig leven hier haha!

Ook deze dag ging weer veeeeel te snel en aan het einde van de middag moesten we weer op het schip zijn. Deze hadden we nog bijna gemist aangezien het toch een stukje verder lopen was dan we gedacht hadden, oeps! We hebben ons nog lekker even opgefrist en zijn weer lekker gaan eten en drinken. Iets later op de avond hoorden we de melding: ‘Bright Star, Bright Star!’ Dit betekent dat er iemand overleden is. Wat schrikken! Aan het einde van de avond moesten onze koffers weer ingepakt zijn en moesten deze op het gangpad gezet worden. Het personeel verzamelde al deze koffers zodat alle mensen de volgende dag snel en efficiënt van het schip konden gaan.

Ik heb ontzettend genoten van mijn eerste keer in Amerika en van de eerste keer op een cruise. Ik heb dan ook voor mezelf besloten om mijn stage lekker op de cruise te gaan doen en twee keer 4 maanden te gaan werken aan boord van een schip. De procedure loopt nog en ik vind het onwijs spannend. Maar ik heb er ook super veel zin in!

Laat dat grote avontuur maar beginnen!

 

2 Comments
  • wanderersblues

    Wat een bijzonder leven zo op een cruise! Wel grappig om een hamburger te eten vlakbij een kip, alsof ze elke moment wraak kan nemen omdat je dieren opeet 🙂

    • maudgeniet

      Heel bijzonder! Ik ben benieuwd hoe ze het ervaart als ze 4 tot 5 maand op zo’n schip zit!

Leave a Reply