Caribbean

Een Cruise over de Western Caribbean – deel 2

In december 2014 maakte mijn zusje een toffe reis: cruisen door het Caribische gebied! Vandaag deel 2 van deze prachtige reis!

Het eerste diner was heel speciaal, het voelt heel vreemd om te eten terwijl je steeds een beetje heen en weer wordt gewiegd, het slapen daarentegen was geweldig! Ik heb denk ik nog nooit zo goed geslapen als in die week!!

De volgende dag zouden we wakker worden en aangekomen zijn in Halfmoon Cay, een privé-eiland van Holland Amerika, maar wegens de weersomstandigheden was het niet mogelijk om met een kleinere boot van het schip naar het eiland te varen. De hele week zou er namelijk storm in de buurt zijn, hierdoor is het water natuurlijk wild en is het onmogelijk om op de loopplank naar de boot te lopen. Het was heel jammer dat we Halfmoon Cay niet konden bezoeken, ik was namelijk heel erg benieuwd hoe het er op een privé-eiland aan toe zou gaan!

Dinsdag was ik ziek. Door de warmte buiten waar ik nog steeds een beetje aan moest wennen en de airco die continu aanstaat op het schip, was ik flink verkouden. Als dit het geval is op een schip, word je aangeraden in bed te blijven, voordat je anderen aansteekt en er 3.000 man tegelijk ziek is. Terwijl ik de hele middag in bed lag, hoorde ik steeds een melding: het schip was een reddingsboot tegengekomen en moest omdraaien om te checken op er nog mensen in zaten. Het hele schip (bijna 300 meter lang) draaide om en aangekomen bij de reddingsboot, zat er niemand in. De reddingsboot werd meegenomen en de kustwacht werd ingelicht. Die avond gingen we weer lekker dineren en ging ik fijn weer op tijd naar bed, in de hoop de volgende dag weer beter te zijn.

Woensdag hadden we meer geluk, toen ik om half 8 op het dek zat te ontbijten keek ik vrolijk om me heen: Welcome to Ocho Rios! 🙂

We waren aangekomen in Jamaica en mochten lekker weer even aan land. We hadden besloten om de watervallen daar te beklimmen, (Dun’s River Falls) samen met zo’n 1.000 anderen. Lees: de ms Eurodam was niet het enige schip dat hier aanmeerde, ook de Norwegian Epic was hier. De tour guide die met ons mee ging, hebben we afgeschud want er was uiteindelijk maar 1 weg. Super gaaf om te doen en de natuur om ons heen was prachtig!

Na het beklimmen van de waterval zijn we het stadje Ocho Rios nog even ingegaan. We hadden niet veel tijd, dus hebben een restaurantje opgezocht (Miss T’s kitchen) en hier typisch Jamaicaans eten besteld. We aten geit, ossenstaart, rijst met kidneybonen en salade met witte kool, ook dronken we Coke Champagne; een frisdrank dat smaakt naar lekkere snoepjes met koolzuur erin, geserveerd in een jampot! Aan het einde van de middag moesten we weer aan boord, hebben we lekker geluierd aan het zwembad, gegeten, naar het casino geweest en een leuke show bekeken in het theater. Ja, overal is aan gedacht. Alles is aan boord!

Vind je het leuk om de avonturen van mijn zusje te lezen? Houd mijn blog dan in de gaten. Binnenkort volgt deel 3!

2 Comments
  • Dina

    Sounds good zeg! Het lijkt mij ook altijd nog leuk om een cruise te maken.

Leave a Reply