Caribbean

Een Cruise over de Western Caribbean – deel 1

De vorige keer vertelde mijn zusje over de paar geweldige dagen in Miami, voorafgaand op de cruise. Deze keer zal ze jullie het een en ander vertellen over de cruise zelf!

Op zondag 23 december was het dan zo ver, we waren klaar om aan boord te gaan! Vanaf het Bonaventura hotelpark werden we opgehaald met een paar taxibussen, aangezien we nogal wat bagage meehadden. Er sliepen ook wat personeelsleden in hetzelfde resort en deze werden tegelijkertijd met ons opgehaald. Aangekomen in de haven in Fort Lauderdale keken wij onze ogen uit. Het leek net een mierenhoop van mensen die allemaal stonden te springen om aan boord van één van de vijf cruiseschepen te gaan.

Bron: Holland America

Wij gingen aan boord van de ms Eurodam die bij de floot van de Holland Amerika Lijn hoort. De incheck procedure is vergelijkbaar met dat op het vliegveld: je levert je bagage af, moet door poortjes heen, je paspoort wordt gecheckt en je wordt in zo een zelfde soort gate gezet om te wachten op het boarden. Ook kreeg we een pasje mee, dit was je persoonlijke pas die je altijd bij je moet dragen. De drankjes die je aan de bar bestelt komen hier op te staan, maar het is tegelijkertijd ook je identiteitskaart aan boord. Zo luxe als alles voor ons geregeld was, kregen wij priority om als eerste te mogen boarden en dit deden wij dan ook heel trots. Lees: iedereen in de gate keek ons aan alsof we een stel verwende rijkeluiskindjes waren.

Eenmaal aan boord, begon voor ons gelijk de rondleiding. De belangrijke plaatsen werden ons vast laten zien. Het dek met zwembad, het Lido restaurant, het Rembrandt restaurant en de ruimtes van de liften. We kregen gelijk een opdracht: we kregen een lijst met hints van plekken waar we foto’s van moesten maken met onze hele groep er bij op. Hier kregen we een uur de tijd voor. Dit spelletje was niet alleen grappig om te doen aangezien we over het hele schip renden, ook wist je gelijk overal de weg en dat is echt heel handig op een schip waar in totaal ongeveer 5.000 mensen (!) op zitten.

Na het spel kreeg het hele schip veiligheidstraining. Er zijn verschillende soorten alarm op het schip en daar moest iedereen aan boord bekend mee zijn. Ook werd er geoefend hoe je op de juiste manier bij je eigen reddingsboot moet zijn. Hier passen ongeveer 50 mensen in dus stond je met al deze mensen bij de reddingsboot. Alle namen van de mensen die hier in moeten zitten, worden net zo lang omgeroepen tot iedereen er is. Is er iemand niet, dan moet het hele schip worden afgezocht naar deze persoon. Heel indrukwekkend en ook best wel spannend om mee te maken.

Het uitvaren was prachtig, mensen staan te zwaaien aan de kant en de andere schepen varen ook uit, dus uiteindelijk krijg je een slinger van schepen die allemaal een andere kant op gaan. Wij gingen op het bovenste dek staan, hier hadden we het perfecte uitzicht. We zagen Fort Lauderdale steeds kleiner worden en uiteindelijk was het alleen nog de donkere blauwe zee om ons heen, supergaaf om te zien!!

Later deze week volgt deel 2 met nog meer cruise-avonturen van mijn zusje 🙂

No Comments
Leave a Reply